57. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilen Koç Holding’in,  2020 yılı Faaliyet Raporu paylaşıldı. 
Salgının bütün risklerini çok iyi yönettiklerini belirterek Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, güçlü bilançoları, dengeli portföy yapıları, yurt dışı gelirleri ve etkin risk yönetimi politikaları sayesinde dimdik ayakta kalmayı başardıklarını vurguladı. 2020 yılındaki 11 milyar TL yatırımla beraber son 5 yılda 42 milyar TL yatırıma ulaştıklarına dikkat çeken Rahmi Koç, Türkiye’ye güvendiklerini ve inandıklarını belirtti. 
Zorlu süreçte memlekete en iyi şekilde hizmet etme gayesiyle kenetlendiklerini ifade eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ise, hızla hayata geçirilen toplumsal destek projeleri, çalışanlara sahip çıkışları, iş ortaklarına yönelik destekler ve duyarlı iletişim çalışmalarıyla Türkiye’nin salgınla mücadelesinde örnek gösterildiklerini söyledi. 

EN İTİBARLI MARKA OLDULAR

“Önce insan” diyerek aldıkları sıkı önlemler sayesinde ticari faaliyetleriyle değer yaratmayı sürdürebildiklerini vurgulayan Koç, basiretli yönetim anlayışıyla iş yapış kültürümüzün parçası haline getirdikleri bilanço disiplini, son derece sağlıklı borçluluk oranı ve nakit yaratma kapasiteleri bilinmezliklerin yoğunlaştığı bir ortamda kendilerine finansal açıdan ihtiyaçları olan manevra alanını yarattığını belirtti. 2020 yılında da Türkiye'nin en itibarlı markası olarak gösterilmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Koç, itibarlarının en önemli unsurunun gelecekleri olan gençlerin nezdindeki algıları olduğunu söyledi. 

KONSOLİDE GELİRLERİ YÜZDE 20 ARTTI

Özel önem verdikleri bilanço disiplini ve nakit akışı yönetimi sayesinde, geçmişte olduğu gibi bu krize de finansal açıdan hazırlıklı girdiklerini söyledi Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da, Pandemi sürecinde operasyonel masrafları titizlikle yönetmek ve faizlerdeki düşüşten faydalanarak kredi refinansmanına gitmek suretiyle önemli tasarruflar sağladıklarını ve ilave nakit yarattıklarını ifade etti. 2020 yılında konsolide gelirlerinin yüzde 20 artışla 183,8 milyar TL’ye ulaşırken, ana ortaklık payı net dönem kârlarının ise 9,3 milyar TL olduğunu dile getiren Çakıroğlu, kombine yurt dışı gelirlerinin de 14 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini kaydetti.