E-ihracatı ve e-ticareti geliştirme hedefiyle 2019 yılında kurulan EMYD Partners’ın kurusu Fehmi Darbay, Aliexpress ile özel bir anlaşma yaptıklarını duyurdu.  
Türk satıcıların platformda yer almalarını, mağazalarının açılıp ürünlerinin yüklenip satılmasını ücretsiz olarak sağlıklarını belirten Darbay, KOBİ ölçeğinde, kurumsal niteliği bulunan şirketlere odaklanarak AliExpress ve Amazon gibi pazar yerlerine açılmasını sağladıklarını söyledi. Dünyanın en büyük pazar yerlerinden olan Amozon’un da Türkiye’deki yerel ağ sağlayıcısı partneri olduklarını belirten Darbay, Yurtiçinde Trendyol, Hepsiburada, N11, Gittigidiyor, Akakçe, Cimri, Alınıyor, Amazon TR gibi, yurtdışında ise Amazon, AliExpress, Etsy, Ebay, Shopify, Ozon, Lamoda, Wayfair, Wish gibi platformlarda Türkiye’deki satıcılara destek verdiklerini vurguladı.

“150 ÜLKEYE E-İHRACAT YAPIYORLAR”

Bu güne kadar 70’e yakın firmaya pazaryerlerinde yer alması için hizmet verdiklerini aktaran Darbay, platformda aktif satış yapan binlerce Türkiyeli firmanın siparişlerini Rusya, Avrupa ve Ortadoğu gibi pazarlar başta olmak üzere 150 ülkeye e-ihracat yaptığını vurguladı. Yerli ürünlerin tüm dünyaya satılması adına girişimlerde bulunduklarını söyleyen Darbay, Türk satıcılara depo hizmeti sunarak e-ihracatı desteklemeyi hedeflediklerini aktardı. 
150 milyondan fazla kişinin Aliexpress üzerinden alışveriş yaptığını vurgulayan Darbay, Aliexpress’in bir yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösterdiğini ve bu dönemde Türk markalarının e-ihracat satışlarının 3 kat arttığını ifade etti.