Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın desteklediği “31. ELTEK Toplantısı” 19 Haziran’da Ankara’da gerçekleştirildi.

ENOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Kayakıran’ın da katılım gösterdiği Elektrik ve Elektronik Sanayi Teknik Komitesi (ELTEK) toplantısında, Ufuk 2020 Programı sunumu yapıldı.

PROJELERE ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYOR

KOBİ’ler için önemli yatırım teşviklerinin bulunduğu program, işletmelerin Ar-Ge ve inovasyon projelerinde yüzde 70 ile yüzde 100 arasında giderlerinin karşılanması ile yüzde 25 oranında genel yönetim giderlerinin karşılanmasını sağlıyor.

Birinci tip olan konu odaklı destekler; Malzeme ve İmalat Teknolojileri Alanı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanı ve ECSEL Ortak Girişimi içeriyor.

Sadece KOBİ’lerin başvurabileceği ikinci tip desteklerde üniversiteler, araştırma kuruluşları ve büyük ölçekli işletmeler alt yüklenici olabiliyor ve proje üç aşamadan oluşuyor. 

Proje odağının özel sektör olduğu üçüncü tip ise, bütün tip katılımcılara başvuru imkanı sunuyor.

REKABET GÜCÜNÜN DESTEKLENMESİ HEDEFLENİYOR

Ufuk 2020, en iyi fikirlerin pazara taşınması, buluş ve inovasyonun desteklenmesinin yanı sıra Avrupa’nın araştırma ve inovasyon temelinde küresel rekabet gücünün desteklenmesini hedefliyor.

Avrupa Birliği’nin 2020 Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Ufuk 2020, 2014-2020 yılları arasını kapsayan bir hibe programı ve toplam bütçesi 76 milyar avroyu buluyor. 

Açılan proje çağrılarına Türkiye’den KOBİ’ler, büyük sanayi kuruluşları, üniversiteler, akademisyenler, Ar-Ge merkezleri, STK’lar gibi pek çok kurum kuruluş hibe başvurusunda bulunabiliyor.