HATAY (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, " Bu hafta KOSGEB, KOBİ Gelişim Destek Programı'nın çağrısı için çalışmalarına başlayacak. Bu kapsamda, 'İmalat Sanayisinde Dijitalleşme' konu başlığı ile başlatacağımız bu programın bütçesini de 350 milyon lira olarak belirledik. Milli imkanlarla, sanayinin dijitalleşmesi için önemli içerikler barındıran bu program ile birlikte, akıllı teknolojileri geliştiren KOBİ'lere ilk defa devlet olarak destek sağlamış olacağız." dedi.

ANTAKYA'DA PRES MAKİNE'NİN AÇILIŞI
Daha sonra Antakya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Pres Makine'ye ait tesisinin açılışına katılan Bakan, burada yaptığı konuşma ile, barış, kardeşlik ve hoşgörü şehri olan Hatay'da olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.
Varank, "Türkiye’de yatırım yapılmadığına dair iddialara en güzel cevap da bu girişimci kardeşlerimiz, bu tesisten zaten veriyor, tekrar kutluyoruz." ifadelerini kullandı.
 Varank, sözlerine şöyle devam etti:

2018'DE KOBİ DESTEK PROGRAMI'NDAN KAÇ KİŞİ YARARLANDI
"Biz, Ankara'da kapalı kapılar ardında çalışan bir bakanlık hiç olmadık.  Bu anlamda da, il il geziyoruz, varsa yerelin problemlerine yerinde çözüm arıyoruz. Girişimcinin ve sanayicinin fiziken de yanında olmayı çok önemsemekteyiz. Bu amaçla sektörü desteklemek adına somut adımlar atmaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz ay içerisinde, reel sektöre yönelik çok güzel müjdeler verdi. 2019 yılı ve önümüzdeki yıl ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devletimiz üstlenecek. Geçen sene 9,5 milyon vatandaşımız bu destekten faydalandı. KOBİ ve ticarethanelerde kullanılmakta olan doğal gazın fiyatını da yüzde 10'luk bir indirim yaptık.” İfadelerini kullandı.

KOBİ'LERE  MÜJDE

"Bu hafta KOSGEB, KOBİ Gelişim Destek Programı'nın çağrısında bulunacak. Bu programın bütçesi 350 milyon lira olarak belirlendi. Böylelikle, KOBİ'lere hem de teknoloji kullanıcısı imalatçı KOBİ'lerin büyümesine katkı sağlayacağız." dedi.