İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, KOBİ’lere verilecek 25 milyar liralık desteğin, Türkiye ekonomisi açısından can suyu niteliğinde olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili olarak Abdurrahman Kaan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın KOBİ ve işletmelere yönelik olarak açıkladığı destek paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KOBİ'lerin Türk ekonomisi için olan öneminin altını çizen Kaan, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türkiye ekonomisinin, brüt yatırımların yüzde 55’ini, toplam istihdamın ise yüzde 73’ünü, toplam cironun yüzde 62’sini, toplam ihracatın ise yüzde 55’ini gerçekleştiren KOBİ’lerin omuzlarında yükseleceğini söyledi. 

KOBİ’lerin finansman yükünün hafifletilmesiyle birlikte 2019 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 13 azalan yeni yatırımların yeniden ivme kazanacağına ve şubat ayı itibarıyla yüzde 14,7 seviyesine ulaşan işsizliğin çok daha makul düzeylere çekileceğine inandıklarını dile getrien Kaan, kedilerin maliyetlerinin enflasyona endekslenmesinin işletmeler için avantaj sağlayacağını söyledi.