İSTANBUL (AA) - İKA Yazılım Müdürü olan Ayhan Kılıç, sektörde e-ticaret yapan, üretim geçmişi olan, programlamada dünya standartlarının üzerinde farklı çözümleri bir arada sunabilecek ekipleriyle beraber bulut tabanlı CRMİKA'yı geliştirdiklerini belirterek, "Muhasebe denince işletmecilerin çekinceleri olabiliyor ancak CRMİKA piyasada tüm muhasebe yazılımlarından daha kullanışlı ve basit olarak geliştirildi." dedi.

İKA Yazılım'dan yapılan açıklamada, gelişen teknolojiyle birlikte internet kullanıcılarının arttığı ve toplumun büyük kesiminin alışverişlerinin önemli kısmını e-ticaret sitelerinden yaptığı belirtildi.

Yaklaşık 20 senelik bir geçmişi olan e-ticaret sitelerinin günümüzde küresel çapta popülerliğe kavuştuğu vurgulanan açıklamada, Türkiye pazarının da e-ticarette oldukça önemli bir yere sahip olsa da yerli yazılım hareketinin henüz istenen seviyede olmadığı belirtildi.

Açıklamada, bunun farkında olan firmalardan İKA Yazılım'ın, Türkiye'nin e-ticarette daha fazla söz sahibi olması için harekete geçtiği belirtildi.

KOBİ ve esnaflara yepyeni bir e-ticaret tecrübesi sunmayı hedefleyen firmanın, yerli yatırım ve mühendislerin ürettiği CRMİKA programıyla kullanıcılara alışılagelmiş özelliklerden farklı ve avantajlı fiyatlarıyla kolaylık sağlamayı hedeflediği yer alan açıklamada, şunlar kayer aldı:

"Genç internet kullanıcısıyla ön plana çıkan ülkemizde, her sene daha da büyüyen e-ticaret sektörü birçok ihtiyacı da beraberinde getirdi. Özellikle KOBİ'lerin e-ticarete girişini kolaylaştırmaya yönelik inovatif araçlar bu kapsamda öne çıkıyor. Çözümlerin çeşitli ölçeklerde olanları zaten mevcut ama her ihtiyaç için farklı araç kullanılıyor. Örnek verecek olursak; girişimciler ön muhasebe için ayrı, stok takibi için ayrı, ürün yüklemek için ayrı bir program kullanmak zorunda kalıyor. Artık bu ihtiyaçların tamamı tek bir çatı altında toplanabilecek. Yerli sermaye ve Türk yazılımcılardan oluşan ekibiyle CRMİKA, e-ticarete giriş yapacak KOBİ'lerin ihtiyaçlarını tek başına karşılamaya hazır."