Avrupa Birliği’nin (AB) bütçesini karşıladığı, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde çalışılan Hayata Fırsat Projesi kapsamında "KOBİ Güçlendirme ve Destek Programı" devreye alınıyor.

HAYDİ BÜYÜTELİM BU İŞİ...

Uluslararası Çalışma Örgütü, proje ile geçici koruma sağlanan Suriyeli girişimcilere ve Türk vatandaşlarına "Haydi Büyütelim Bu İşi" daveti yapıyor. Uluslararası işbirliği ile devreye alınan çalışma programıyla, KOBİ'lerin yüksek katma değerli ve ihracatçı iş yapısı donanımı ile  büyümeleri ve küresel ticarete açılmalarına destek vermeyi amaçlayan müracaatlarr 20 Ocak’a kadar www.haydibuyutelimbuisi adresinden gerçekleştirecekler.
Şirketler, müracaat formu ile birlikte, ürün, hizmet ve öykülerini betimleyen niyet mektubunu kaleme alacaklar. Müracaatçı firmalar arasından seçilecek 50 kurum bir sene süresince mentörlük, hibe ve teknik destekle birlikte, ihracatla tanışacaklar.

SURİYELİ İLE TÜRK ORTAKLIĞI...

Müracaatçı girişimcilerin Türk vatandaşı ya da geçici koruma verilen Suriyelilerce kurulma şartı ya da, Suriyeli ve Türk ortaklı bir işletme olma şartı aranıyor. 

İşletmenin bir sene ve daha önce faaliyete girmiş olması ve ürettiği ya da verdiği bir hizmetin bulunması şartı aranıyor. Her sektörden müracaat alınırken, firmada 5 veya daha fazla kişinin çalışma şartı aranıyor.
Seçilecek kurumlar, Uluslararası Ticaret Merkezi’nin (ITC) yetki verdiği, 20 mahalli danışmandan 1 sene süresince mentörlük desteği alacak, mikro-hibe verilecek ve girişimlerini melek yatırımcılara sunabilecekler