Türkiye'deki üretimin yüzde 64'ünü ve istihdamın yüzde 73'ünü KOBİ'lerin tesis ettiğini kaydeden MÜSİAD Başkanı Kaan, “KOBİ’lere 13 bankanın verdiği kredinin, beklenen durgunluğu azaltacağını  öngörüyoruz" dedi.

MÜSİAD: TEDBİRLERİN MEYVESİNİ 2019'DA ALACAĞIZ

Müstakil Sanayici ve İş insanları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 2018’deki büyümeyi yüzde 3,7 beklediklerini, üretim arttırmaya, enflasyonu düşürmeyi amaçlayan önlemlerin, meyvelerini alacağımızı kaydetti.
Kaan, 13 bankanın, 22 milyar liralık paket ile KOBİ’lerin, finansmana erişimini sağlayan programı çok faydalı bulduklarına işaret ederek, “KOBİ’lere verilen can suyu ile beklenen daralmanın da azalacağını görüyoruz.
2019 için karamsar olmaya gerek yok. Sadece daha fazla çalışacağız. Ocak-şubat-mart döneminde hizmet sektörünün yavaş ilerleyeceğini, ihracatta artışın ise süreceğini öngörüyoruz. Buna karşılık durgunluk ithalatta olacak. Reel sektör, daha çok çalışırken, tasarruf da ederek bu badireyi de atlatacaktır” dedi.
Kaan, Ziraat Bankası’nın kredi kartlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili programının da, beklenen daralma üzerinde olumlu etki bırakacağını ifade etti. 

GTB: KOBİ'YE DESTEK İHRACATA DESTEKTİR

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Akıncı, 13 bankanın, KOBİ’lere verdiği krediyi değerlendirdi. Mehmet Akıncı, ekonomideki can damarını dokuyan KOBİ’lere verilen desteğin istihdam, ihracat ve üretim, olarak ekonomiye yansıyacağını söyledi.

KOBİ'LERİN KREDİYE ERİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRACAK

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Kesikbaş, 13 bankanın kredi desteği, KOBİ'lerin krediye erişimini sağlarken, endüstriyi de canlandıracağını söyledi. Celalettin Kesikbaş, açıklanan destek paketi ile krediye ulaşma imkanını arttırdığını belirterek, “Enerji ve istihdamda art arda uygulanan destekle, yeni yıla iyi bir başlangıç yaptık”, dedi.