Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2020 yılı üçüncü çeyreği verimlilik istatistiklerine göre, sanayide çalışan kişi başına üretim endeksi 2019 yılının aynı dönemine oranla yüzde 2,8 arttı.

Yılın üçüncü çeyreği verimlilik istatistiklerini açıklayan Bakanlık, bu konuda geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre artış yaşandığını kaydetti.

SAAT BAŞINA ÜRETİM ENDEKSİ YÜZDE 6,7 ARTTI

Bu çerçevede takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, bu dönemde yıllık bazda yüzde 2,8 artarken, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi ise yılın ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 24,8 yükseldi.

Toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksinin de yıllık bazda yüzde 6,7 arttığı, ancak çeyreklik bazda yüzde 7,8 gerilediği bildirildi.

DAYANIKLI TÜKETİM VE SERMAYE MALI ÜRETİMİ ARTTI

Açıklanan veriler doğrultusunda, en fazla yıllık artış  dayanıklı tüketim malı üretiminde gerçekleşti.

Takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları verileri ele alındığında, çalışan kişi başına üretim endeksinde yıllık bazda en fazla artış yüzde 7,9 ile dayanıklı tüketim malı üretiminde yaşandı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışan kişi başına üretim endeksinde ise, yılın ikinci çeyreğine göre en fazla yükseliş yüzde 36,8 ile sermaye malı üretiminde oldu. (AA)