Kıraç Grup bünyesinde bulunan Kıraç Havacılık Teknoloji Savunma A.Ş. ile Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı tarafından kurulan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi arasında üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde bir protokol imzalandı.

HAVACILIK VE SAVUNMADA İNSAN KAYNAĞI YETİŞTİRİLECEK

Söz konusu iş birliğiyle bilimsel ve teknolojik araştırmalara yönelik proje çalışmalarının gerçekleştirilmesi, havacılık ve savunma teknolojilerinde birikimli insan kaynağının sağlanması ve altyapı hazırlanması hedefleniyor.

Protokol, THK Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Hasan Erbay ile Kıraç Havacılık Teknoloji Savunma A.Ş. adına Kıraç Grup Yönetim Kurulu Üyesi Can Kıraç arasında imzalandı.

Kıraç Havacılık'tan konuyla ilgili sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1925 yılından bu yana havacılık ve uzay alanlarında gösterdiği faaliyetler sonucu edindiği deneyim ve entelektüel birikim sayesinde derin bir altyapıya sahip, Cumhuriyetimizin asırlık çınarlarından Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı tarafından kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile 40 yıllık sanayi, ticaret ve üretim geçmişine sahip Kıraç Grup iştiraki olan şirketimiz Kıraç Havacılık Teknoloji Savunma A.Ş., 'Üniversite-Sanayi İş Birliği' kapsamında; bilimsel ve teknolojik araştırmalara yönelik proje çalışmaları yapmak, havacılık ve savunma teknolojilerinde birikimli insan kaynağı sağlamak ve alt yapı hazırlamak amacıyla bir 'İş Birliği Çerçeve Protokolü' imzalamışlardır. Ülkemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyor, bu vesileyle bizleri makamında ağırlayan Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Hasan ERBAY'a ve değerli heyetine şükranlarımızı sunuyoruz."