Türkiye’nin her yıl 350 milyon dolar değerinde kahverengi kağıt ithal ettiğini gören, Kiptaş Holding, bu sorunu, avantaja çevirmek üzere kolları sıvadı. Ambalajlamada kullanılan kahverengi kağıt üretimi ile ilgili, hurdadan kağıt üreten ilk tesisini Kahramanmaraş’ta açan Kiptaş Holding, bu konuda şimdi de, Aydın Söke’de fabrika kurmak için kolları sıvadı.

SÖKE KAĞIT, TÜRKİYE’Yİ İTHALATTAN İHRACATA GEÇİRECEK

18 ay sonra üretime geçmesi planlanan fabrika ile Türkiye’nin hali hazırda ithal ettiği 350 milyon dolarlık iç talebe yanıt vereceği gibi, 200 milyon dolar da dış satım yaparak, toplamda 550 milyon doları ülkeye kazandırmaya hazırlanıyor.

SÖKE KAĞIT FABRİKASININ MALİYETİ NE?

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, 500 milyon dolarlık yatırımla planlanan Söke kağıt fabrikasının, 1,5 yıl sonra ilk üretimini gerçekleştirmesini planladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

SÖKE KAĞIT NE KADAR İSTİHDAM SAĞLAYACAK?

"Tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde binden fazla insanımıza, istihdam sağlayacak fabrika, bu rakamın yaklaşık üç misli kadar da, etrafında iş sahası açılmasına vesile olacak. Söke, günlük 2 bin 500 ton kağıt üretimi ile Türkiye’nin ithalat yaptığı bir alanda, durumu 200 milyon dolarlık ihracata çevirecek. Ekonominin yatırıma, insanımızın işe, Türkiye’nin ise ihracata ihtiyacı varken, biz iş adamlarının, farklı bir önceliği olamaz” dedi.