Türkiye'nin en büyük 500 sanayi şirketi arasında yer alan Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ (KİMPUR), Düzce'de güneş enerji santralleri kuracağı ve çevre dostu ürünler üreterek ihracata katkı yapacağı fabrikanın temelini attı. Yatırımla ilgili açıklama gerçekleştiren KİMPUR Yönetim Kurulu Başkanı Leon Mizrahi, “Sadece Türkiye’de değil dünyada da üst sıralara yükselmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşabilmek için 129 bin ton olan üretim kapasitemizi yurt dışındaki ve Düzce’deki yeni yatırımlarımızla 200 bin tona çıkaracağız. Bu sayede dünya sıralamasında ilk 10 içerisinde yer alarak konumumuzu güçlendireceğiz” dedi.     

GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETECEK     

KİMPUR, üretim faaliyetlerinde yenilenebilir ve temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisinden faydalanmak istiyor. Çevre dostu çözümler geliştirmek amacıyla Pekintaş A.Ş ile anlaşan Kimpur, enerjisini güneşten alacak. Bu sayede üretimdeki enerji maliyetlerini azaltacak hem iç hem de dış pazarda rekabetçi yapısını güçlendirmiş olacak. KİMPUR ayrıca yeni üretim tesisinde geri dönüşüm konusuna da odaklanacak. KİMPUR, bu yatırımla toplam elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 55'inin karşılanmasının yanı sıra yılda yaklaşık 679 ton karbondioksit salınımını azaltmayı amaçlıyor.

MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ

50'YE VARAN ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ"

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren KİMPUR Üst Yöneticisi (CEO) Cavidan Karaca, “KİMPUR olarak Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesinden sonra ikinci tesisimizin temelini Düzce’de attık. Kapasite kullanım oranlarının artması nedeniyle ikinci üretim tesisine yatırım yapmaya karar verdik. Sadece fabrikanın çevreci olmayacak, aynı zamanda çevreci ürün gamına da sahip olacak. Kasım ayı içerisinde tesisin inşaatının bitmesini hedefliyoruz. 2023 yılı başında üretime başlamayı hedefliyoruz. Üretimimizin yüzde 30’una yakınını ihraç ediyoruz. Bu rakamı yüzde 40’a ulaştırmayı hedefliyoruz.  O yolda da bu sene ciddi bir gelişimimiz var. 50'ye varan ülkeye ihracat yapıyoruz. Düzce de kapasite artışıyla yine hem iç pazara destek olacak hem de yüzde 35-40 kapasitesini de ihracat pazarları için üretim üssü olarak düşünüyoruz." şeklinde konuştu. (AA)