Kilim Mobilya’nın hayata geçirdiği yeni Ar-Ge merkezi, mobilya sektörünün yenilikçilik üssü olacak. Bünyesinde 25 kişiden oluşan bir ekibin görev aldığı merkez, üç üniversiteden de bilimsel destek alıyor.  

3 ÜNİVERSİTE İLE ORTAK PROJELERE İMZA ATIYOR

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında AGÜ, Erciyes Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan üniversiteleriyle çalışmalar gerçekleştiren Kilim Mobilya Ar-Ge Merkezi’nin üretiminde yenilikçilik ve özgünlük ön plana çıkıyor. 

Firmanın Ar-Ge Merkezi Yöneticisi (Müdürü) Emre Benzer, konu ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Kayseri’den üç üniversite ile iş birliği yapıyoruz. AGÜ ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje kapsamında, perakende mağazacılığın yanı sıra yapay zeka konularına odaklanıyoruz. Bu doğrultuda büyük bir ilerleme kaydettik. Hem müşterileri ayrıştıran aygıt ve yazılımları geliştirmeye devam ediyor hem de veri analizini gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda yazılımları sistematik olarak yenileyerek doğru neticeler elde edebiliyoruz.”

Abdullah Gül Üniversitesi’nin yanı sıra Erciyes ve Nuh Naci Yazgan üniversiteleri ile olan çalışmalarına da değinen Benzer, “Bilhassa sunta benzeri malzemelerin farklı seçeneklerinin geliştirilmesine yönelik ve verimlilik tarafında birlikte çalışıyoruz. Üç üniversite ile olan ortak projelerimizin kapsamını genişletmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

AR-GE MERKEZİ İLE ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLADI

Kilim Mobilya Ar-Ge Merkezi’nde istihdam edilen personel sayısını 40 kişiye çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Benzer, “Ciromuzun yüzde 1’lik kısmını Ar-Ge faaliyetlerimize tahsis ediyoruz.” diye konuştu.

Ar-Ge Merkezi faaliyetleri sayesinde ürünlerinin kalitesinde önemli gelişmeler elde ettiklerinin vurgulayan Benzer, ayrıca zamandan tasarruf ettiklerini ve buna paralel maliyetleri azalttıklarını ifade etti. 

Benzer, İSG konusunda sağlanan iyileştirmelerin en çok önem verdikleri kazanım olduğunun altını çizdi ve sözlerini şöyle tamamladı: “İş kazaları ve çalışma yerimizdeki sterilizasyon benzeri özellikle personelimizin sağlığına yönelik kazanımlarımız bizi son derece memnun etti.”