Ziraat Bankası ve Halkbank’ın, Keskinoğlu  nezdindeki hisselerinin yüzde 20’lik payı Tiryaki Holding ve Matlı Holding ortaklığında kurulan Tima Yem ve Gıda Tic. A.Ş.’ye devredildi.
Keskinoğlu’nun sağladığı istihdam gücü, tedarik zinciri ve özellikle ileri işlem ürünlerdeki ihracat potansiyeli ile sadece Akhisar’a değil, ülke ekonomisinin gelişimine de katkı sağlayacağını söyleyen Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Kamu Bankaları olarak kendi bilançolarının yanı sıra, müşterilerinin ve Türkiye’nin bilançosunu da dikkate alma konusunda her geçen gün yeni örnekleri hayata geçirdiklerini belirtti. 
Sektörün önde gelen oyuncuları Matlı ve Tiryaki firmaları ile yaptıkları katma değer sağlayacak bu ortaklıkta, Kamu Bankalarının finans gücü ve bilgi birikimi ile sektörün tecrübeli şirketlerinin bir araya geldiğini ifade eden Aydın, hedeflerine en kısa sürede ulaşacaklarının bilinciyle bu satışın Türkiye ve ortakları için hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

KESKİNOĞLU İÇİN EŞSİZ FIRSAT

Yaşanan sıkıntıları aşmak için devreye girdiklerini ve firmanın hayatını sürdürebilmesi için destek olduklarını anlatan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ise, katkılarıyla Keskinoğlu’nun mali yapısını düzelttiğini ve yeniden bölge ekonomisinin en güçlü ögesi haline gelme potansiyeli taşıdığını vurguladı. Tima Yem ve Gıda A.Ş’nin bu potansiyeli yukarıya taşımak üzere Keskinoğlu’na yüzde 20 oranında ortak olduğunu söyleyen Arslan, bunun Keskinoğlu’nun yeniden hak ettiği yere gelmesi için eşsiz bir fırsat olduğunu ve bu fırsatın oluşması için Tima Yem ve Gıda’nın ortakları Matlı Yem Sanayi ve Tiryaki Holding’e teşekkür ettiğini belirtti.