İSTANBUL (AA) - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Sanayimizin birikmiş KDV alacaklarının bir teminat aracı olarak kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Yine şirketlere özkaynaklarının güçlendirilmesi amacıyla sermaye sağlanması durumunda teşviksel destek sağlanması seçeneğinin de düşünülmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Bahçıvan, İSO’nun "Güçlü Bir Sanayi Ülkesi Olmak Yolunda Yeni Hamlelere Odaklanmak" ana gündemiyle gerçekleştirilen Meclis Toplatısı'nda yaptığı konuşmada, adeta kendi bakanlıkları olarak gördükleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sanayiciler için özel bir öneminin bulunduğunu belirtti.

Türkiye’nin en köklü ve güçlü odalarından biri olan İstanbul Sanayi Odası ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında bugüne kadar oluşturulmuş olan samimi diyalogun elbirliğiyle daha da pekiştirilmesi ve ileri boyutlara taşınarak daha verimli hale gelmesinin herkese güç ve destek vereceğini ifade eden Bahçıvan, “Zorlu küresel koşullar altında ülkemizdeki gelişmelere bakacak olursak ekonomik büyümedeki ivme kaybının belirgin şekilde hızlandığını görüyoruz. Nitelikli ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme için sabır ve kararlılığı, öncelikli olarak ise finansal istikrarın yeniden tesis edilmesini öngören bu programın belirsizliği gidererek üretim çarklarımıza ivme kazandıracağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Bahçıvan, ikinci önemli adımın “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı” olduğuna işaret ederek, “Maliyet baskılarının ötesinde kimi örneklerde maalesef fırsatçılığın da rol oynadığı fiyat hareketlerini önlemek amacıyla hayata geçirilen programı gönülden destekliyor, enflasyonla mücadelede başarıya giden yolda tüm paydaşların bir dayanışma sergilemesini önemli bulduğumuzu belirtmek istiyoruz.” dedi.

Üçüncü önemli adımın ise Yeni Ekonomi Programı hedefleri ile uyumlu şekilde hazırlanan 2019 yılı bütçesinin meclise sunulması olduğuna dikkati çeken Bahçıvan, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen ve aralık ayında Meclis Genel Kurulu’na sunulması beklenen 2019 bütçesinde mali disiplinin korunması ve hedeflere ulaşılmasına önem verdiklerini söyledi.

Bahçıvan, "Sanayimizin birikmiş KDV alacaklarının bir teminat aracı olarak kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Yine şirketlere özkaynaklarının güçlendirilmesi amacıyla sermaye sağlanması durumunda teşviksel destek sağlanması seçeneğinin de düşünülmesi gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu.