“Yalın Dönüşüm” faaliyetinin tanıtım toplantısı Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. TOplantıda konuşma yapan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, oda olarak 2019 yılında firmalarda verimlilik artışı, dijitalleşme, ihracat artışı gibi konularda hedef koyduklarını söyledi.

Koronavirüs salgınına rağmen hedeflerine odaklandıklarını belirten Büyüksimitci, bu kapsamda firmaların verimliliğini ve rekabet gücünü artırmak amacıyla Verimlilik Koordinasyon Ofisi Projesi başlattıklarını duyurdu.

Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası (KTO) ortaklığında, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) iş birliğinde yürütülen proje çerçevesinde Yalın Enstitü Derneği ile sözleşme yaparak, eğitime başladıklarını belirtti. 

50 FİRMAYA EĞİTİM DESTEĞİ

Kayseri’de mobilya, elektrikli ev aletleri, fabrikasyon metal ürünler ve makine imalat sektörlerinde faaliyet gösteren 50 firmaya eğitim desteği sağlayacaklarını aktaran Büyüksimitci, “Eğitimlerimize 20 mobilya firmamızla başlıyoruz. Bu firmalarımıza yalın dönüşüm danışmanlığı ve firma çalışanı eğitimleri vereceğiz. Orta Anadolu Kalkınma Ajansının (ORAN) 2,6 milyon liralık finansal desteğiyle yürütmekte olduğumuz proje ile sanayicilerimizin üretim süreçlerini gözden geçirerek, yalın sürekli iyileştirme modeline göre dönüşümlerini sağlamalarının yolunu açmış olacağız. Firmalarımızda, seçilen alanlarda en az yüzde 25'lik verimlilik artışı hedeflemekteyiz. Diğer sektörlerimize yönelik de ihale sürecini hızlıca tamamlayıp, eğitimlerimizi başlatacağız."ifadelerini kullandı.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy da firma yöneticilerinin sahiplenmesiyle projenin amacına ulaşacağına inandığını dile getirdi.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci de ajansın ilk kez verimlilik konusunda böyle bir projeye destek verdiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından uzmanlar, "Yalın Dönüşüm" faaliyeti konusunda sunum yaptı.(AA)