SİVAS (AA) - Sivas'ın Gemerek ilçesinde Kayseri Şeker'e bağlı olan Pandoğa Şirketi'nin 20 milyon lira yatırımla gerçekleştirdiği Etçi Damızlık Sığır Yetiştirme Çiftliği'nin açılışı yapıldı.

İlçe girişinde yer alan tesisin açılışı sırasında söz alan Sivas Valisi Salih Ayhan, tesisin yapılmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 

Bu tarz tesislerin yörenin kalkınmasına katkı sağladığının altını çizen Ayhan, Kayseri Şeker'in tarımda model konumda olduğunu belirterek;  doğru ve emin insanların elinde olduğu zaman güzel işlerin ortaya çıktığına dikkat çekerek,  Kayseri Şeker'in hem çiftçisine güven verdiğini, hem de ürün aldığı bölgede bu tarz güzel projeler geliştirdiğini vurguladı ve yeni tesisin Gemerek ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

Doğumhane, sağımhane, kaba yem depoları, gübre çukuru gibi alanların yer aldığı tesis için  Akay,  ülkenin geleceğine olan inançla, sektöre, çiftçiye moral verecek bu tarz yatırımların yapılmaya devam edileceğini söyledi.

Bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olan tesis; 5 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda yaklaşık 10 bin metrekare alanda yer alıyor.