KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, 2019'un ilk 10 ayında kentten gerçekleştirilen ihracatın Serbest Bölge'den yapılan ihracat da eklendiğinde 2,1 milyar dolar olduğunu belirtti.

KTO'nun aylık olağan meclis toplantısında söz alan Gülsoy, 2019 yılının bütün dünya için her açıdan sıkıntılı bir sene olduğunu dile getridi.

Türkiye'nin yakın coğrafyasında yaşanan gelişmelerden etkilendiğine dikkat çeken Gülsoy, "Olumsuzluklara rağmen büyük Türkiye adına, 2023 hedefleri doğrultusunda inancımızı, imanımızı, azmimizi yitirmedik ve yitirmeyeceğiz. Dünya ülkelerinin önemli bir bölümünde büyüme rakamları çok iyi değil. İnşallah Orta Vadeli Yeni Ekonomik Program'da ifade edildiği gibi, önümüzdeki yıldan itibaren üç yıl art arda yüzde 5 büyüme oranını yakalarız." şeklinde konuştu.

Sene sonu işsizlik oranlarının beklenen 12,9'un bir iki puan üzerinde çıkmasını tahmin ettiğini aktaran Gülsoy, ancak gelecek senden umutlu olduğunu söyledi.

Gelecek sene marttan itibaren faiz, döviz ve enflasyonla ilgili göstergelerin bu seneye nazaran daha iyi seyredeceğini öngördüğünü belirtrn Gülsoy, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, bu senenin ilk on ayında Türkiye'deki ihracatın geçen senenin aynı dönemine nazaran yüzde 2 artışla 141 milyar 425 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Kayseri'nin her yıl ihracat fazlası veren bir il haline geldiğine dikkat çeken Gülsoy, kentten yapılan ihracatın Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını hatırlattı.