Türk savunma sanayisi şirketlerinin geliştirdiği zırhlı muharebe araçları Afrika'da yeni ihracat başarılarına imza atarken, bu kapsamda son olarak Katmerciler, Kenya Savunma Bakanlığı tarafından açılan zırhlı araç ihracatına yönelik ihaleyi kazandı.

118 ARAÇ TESLİM EDECEK

Katmerciler, Kenya Savunma Bakanlığı tarafından açılan 118 zırhlı araç alım ihalesinin şirketin uhdesinde kaldığını duyurdu.

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savunma sanayisine yönelik projelerin uzun soluklu olduğunu ve Kenya'ya yönelik çalışmaların yaklaşık 2 yıldır devam ettiğini dile getirdi.

"İKİ YILDA TESLİM ETMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Hızır 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç'ın bütün Afrika'da kabul gördüğünü söyleyen Katmerci, Afrika pazarındaki genişlemelerinin sürdüğünü ifade etti.

Farklı pazarlara yönelik çalışmalarının bulunduğu bilgisini veren Katmerci, sektörde dış satımın sabır gerektirdiğini, minimum 2 sene emek harcadıktan sonra neticesinin görüldüğünü, Kenya'daki sürecin istedikleri şekilde ilerlerdiğini belirtti.

Araçların teslimatını yaklaşık 2 yılda tamamlamayı hedeflediklerini, Kenya'nın, zırhlı araçlarını ihraç ettikleri üçüncü ülke olduğunu aktaran Katmerci, "Takip ettiğimiz işler var. Araçlarımız Afrika'da kullanıldıkça, bilinirliği arttıkça bu tür haberler de artacaktır diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

"IDEF FUARI'NDA İLK KEZ SERGİLEYECEĞİZ"

Ağustos ayında gerçekleştirilecek 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda meskun mahalde görev yapmak üzere mevcut araçlardan daha küçük boyutlarda yeni bir aracı ilk kez sergileyeceklerini bildiren Katmerci, fuarda ayrca Hızır'ın Kenya'da görev yapacak versiyonunu da görücüye çıkaracaklarını söyledi.

"ŞİRKETİMİZİN SAĞLIKLI BÜYÜMESİNİ SAĞLIYORUZ"

Pandemiye rağmen 2020'de cirolarını yüzde 30 artırdıklarına, ihracatlarını ise yüzde 85 seviyesine getirdiklerine dikkat çeken Katmerci, "Döviz kazandırıcı faaliyetlere devam edeceğiz. Yaptığımız çalışmaları ülkeye katma değer, istihdam, ihracat olarak yansıtmaya çalışıyoruz. Her koşulda şirketimizi sağlıklı şekilde büyütüyoruz." diye konuştu. (AA)