İSTANBUL (AA) - Vakıfbank, katma değerli üretim yapan orta ölçekli işletmelere verilmek üzere, 1 milyar liralık kaynak ayrıldığını kaydetti.

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, Türkiye ekonomisine katma değer üreten ihracatçı KOBİ'lerin finansmana erişimini çözmek için "Katma Değer Üreten İmalatçı-İhracatçı Kredisi" kampanyası başlattıklarını duyurdu.

KOBİ'NİN FİNANSMANI İÇİN VAKIFBANK YURTDIŞINDAN BORÇLANDI

İpotek teminatlı menkul kıymet/ covered bond programı bünyesinde, yurt dışından uzun vadeyle aldığı yeni kaynağı, Vakıfbank, KOBİ'lere kullandıracaklarını açıkladı.

1 MİLYAR KİME KULLANDIRILACAK?

Genel Müdür Özcan, ekonominin lokomotifinin KOBİ'ler olduğunu belirterek, “Katma Değer Üreten İmalatçı-İhracatçı Kredisi' cirosu 25-40 milyon lira bandında olan ve ‘Yerli Malı Belgesi’ne sahip üretici-dış satımcı firmaların kullanımına sunulmuştur.

KATMA DEĞER ÜRETEN İHRACATÇI KREDİSİ...

İşletmeler 6 ay ödemesiz ve 60 aya kadar vadeyle aylık yüzde 1,45 faiz oranıyla toplam 1 milyar liralık bu krediyi kullanabilecekler.

2016’da kurduğumuz ve konut kredilerine dayalı ipotek teminatlı menkul kıymet (covered bond) programı bünyesinde Türkiye’de ve yurt dışına Türk Lirası ve avro cinsinden son derece başarılı ihraçlar gerçekleştirdik. Ve halen bu alanda, Türkiye'de lider konumdayız.