Kastamonu Entegre,Samsun Yonga Levha Tesisi’nde yenileme ve kapasite artırımına yönelik 600 milyon TL’lik yatırımını tamamladı. 
Devreye giren levha ve laminasyon hatları ile şirketin Samsun’daki yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 2,5 kat artarak 500 bin metreküpe ulaştı ve Samsun Yonga Levha Tesisi’nde 120 kişiye daha iş imkânı sağlayarak, tesis genelinde toplam 300 kişiyi istihdam etmiş oldu.

YATIRIMLARINA DEVAM EDECEKLER

Bu ay itibariyle Türkiye için çok değerli bir yatırımı daha hayata geçirdiklerini ifade eden Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, ağaç bazlı panel endüstrisinin mobilya sektörüyle birlikte Türkiye'de cari fazla veren sektörlerden biri olduğunu belirtti. Samsun’daki eski tesislerinin faaliyetine son vererek, yıllık 500 bin metreküp üretim hacmine sahip yeni kontinü tesislerinde levha üretimine başladıklarını söyleyen Yıldız, şirketlerinin toplam üretim kapasitesini 6 milyon metreküpe ulaştırarak iç pazarın taleplerini en üst seviyede karşılamayı sürdüreceklerini vurguladı.
Türkiye’nin büyüme hedeflerine ulaşmasında ağaç bazlı panel sektörünün önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Yıldız, bu yıl da yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.