İSTANBUL (AA) –  "Bireysel tüketici kredilerinde vade ve Kredi kartlarında taksit sınırı uzatımı yönünde çalışma yapıyoruz." diyen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, AA muhabirine bireysel tüketici kredilerine ve kredi kartlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Akben, Bireysel tüketici kredilerinde vadeleri ve Kredi kartlarında taksit sınırını uzatma yönünde çalışma yapıldığını belirtti. Söz konusu çalışmanın iç talebin canlanmasının yanı sıra bireysel tüketicilerin elini rahatlatmasına da katkı sağlayacağını ifade etti.
Bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte ihtiyaç kredilerinde vadenin 36 ay olan vadenin değişiklik yapıldığında, 60 aya çıkacağını söyleyen Akben, sözlerine şöyle devam etti:"Fiyatı 120 bin TL'ye kadar olan taşıt alımı kredilerinde vade 48 aydan 60 aya yükselecek. Hâlihazırda bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan 6 ay olan kredilerin vadesini 12 ay olarak yeniden düzenliyoruz.
 Banka kredilerinde vadelerde yapacağımız değişiklik faktoring, finansal kiralama ve finansman şirketleri için de aynen geçerli olacak. Yapacağımız düzenleme ile Kredi kartlarında taksit sınırında taşımacılıkla ve bilgisayar alımlarıyla ilgili harcamalarda taksit sayısı 6'dan 12'ye yükselecek. Sağlık, seyahat acenteleri ile ilgili yurt içi harcamalarda ve sosyal hizmetlerle ilgili harcamalarda taksit sınırı 9 aydan 12 aya çıkacak. Tüm ürün ve hizmet harcama gruplarında kurumsal kredi kartlarında taksit sayısı 9'dan 12'ye çıkacak."
Daha önce yaptıkları düzenleme ile Akben,   tahsili geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda ile 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabildiğini hatırlattı.