Romanya'nın şehirlerini araçlarıyla donatmaya devam eden Karsan, bu kapsamda son olarak Romanya’nın Mangalia kenti için düzenlenen elektrikli toplu taşıma araçları ihalesini kazandı ve bu doğrultuda Atak Electric otobüslerin teslimatını gerçekleştirecek.

10 ADET TESLİM EDECEK

Firmadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’deki üretim tesislerinde çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun ulaştırma çözümleri sunan, ihracat pazarlarında da elektrikli ürün ailesiyle büyümesini sürdüren şirket, Romanya'ya bir kez daha ihracat yaptı.

Ürün yelpazesindeki yüzde 100 elektrikli araçları ve yaygın satış-servis ağıyla Avrupa şehirleri tarafından tercih edilen firmanın araçları, Romanya’nın Mangalia kenti için düzenlenen elektrikli toplu taşıma araçları ihalesinin de kazananı oldu.

İhale sonrasında firmanın Romanya bayisi Anadolu Automobil Romania ile Mangalia Belediyesi arasında, 10 adet otobüsün teslimatı için sözleşme imzalandı.

ARAÇ SAYISINI 120'YE ÇIKARDI

Birçok Avrupa kentinde olduğu gibi, Romanya’da da sürdürülebilir bir mobilite için yatırım yapan kentlerin ulaşım ağına katkı sağlamaya devam eden şirket, Temmuz ve Eylül 2021'de iki parti olarak teslim edilmesi planlanan araçlarla beraber Romanya pazarındaki araç sayısını da 120 adede yükseltmiş olacak.

Bu yılın temmuz ve eylül aylarında iki parti halinde Mangalia’ya teslim edilmesi planlanan otobüslerle birlikte

"DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMLİ BİR PARÇASI HALİNE GELDİK"

Karsan CEO'su Okan Baş, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:

"Sahip olduğumuz ürün gamımızla, Türk otomotiv sektörünün ihracatını desteklemeye devam ederken, elektrikli araçlarda global bir oyuncu haline gelmemizle ülkemizin vizyonuna da katkı sağlıyoruz. Bugün pek çok Avrupa ülkesinde toplu ulaşımda elektrikli ürünlerimizle dönüşümün önemli bir parçası haline geldik. Son olarak Romanya pazarında elektrikli araç alanında büyümemizi sürdürüyor olmaktan ötürü mutluyuz." 

300 KM MENZİL SUNUYOR

Tamamen yenilenen ön ve arka yüzüyle dinamik bir tasarım çizgisine sahip olan araç, ilk bakışta LED gündüz farlarıyla dikkati çekiyor.

Gücü 230 kilowat (kW) olan araçta görev yapan elektrikli motor, 2 bin 500 Nm tork üreterek kullanıcısına yüksek performanslı sürüş deneyimi veriyor.

BMW tarafından geliştirilen beş adet 44 kWh bataryalarla toplamda 220 kWh kapasitesi bulunan 8 metre sınıfındaki Atak Electric, 300 km menziliyle rakiplerinin önüne geçerken alternatif akımlı şarj üniteleriyle 5 saatte, hızlı şarj üniteleriyle de 3 saatte şarj edilebiliyor.

Ayrıca enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryalar yüzde 25’e kadar kendi kendini de şarj edebiliyor.

Toplam 52 kişilik yolcu kapasitesi sunan modelde, "18+4 ve 21+4" katlanır olmak üzere iki farklı koltuk yerleşim seçeneği bulunuyor. (AA)