İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolların'a (THY) ait bir marka olan Turkish Cargo, Ocak - Şubat aylarında küresel pazarda meydana gelen daralmaya karşın taşınan kargo tonajını yüzde 9,6 oranında artırmayı başardı.

THY Basın Müşavirliğinden tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyanın en büyük taşınma operasyonunun planlandığı 2019 yılı içerisinde büyümesine devam eden Turkish Cargo, hava kargo pazarının yüzde 5,8 oranında daralma gösterdiği ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) raporlarına göre talebin yüzde 5,7 oranında düştüğü Ocak - Şubat dönemi verilerine göre yüzde 9,6 tonaj artışı sağlayarak World Air Cargo Data (WACD) listesinde 7. sıraya kadar yükseldi.

Turkish Cargo, bu başarıyla birlikte senenin ilk iki ayında satılan tonaj bazındaki pazar payını, geçen senenin aynı dönemine oranla 0,6 puan artırarak yüzde 4,3'e, kümüle pazar payını ise 0,4 puanlık artışla yüzde 4,1'e çıkartarak sürdürülebilir bir büyümeye ulaştı.

Taşınma operasyonuyla birlikte "Dual Hub" olarak Atatürk ve İstanbul havalimanlarından operasyonlarınıa devam edecek olan Turkish Cargo, İstanbul Havalimanı'nın tüm fazları tamamlandığında ise 300 bin metrekare kapalı alana sahip kargo terminaline ve yıllık 4 milyon ton kargo elleçleme kapasitesine kavuşacak.

THY'nin kargo taşıma kapasitesi ile  birlikte 124 ülkede 307 destinasyona ulaşan ve buna ek olarak kargo uçağı filosu ile 86 noktaya direkt kargo uçuşu gerçekleştiren Turkish Cargo, mevcut altyapısı ve gerçekleştirdiği yatırımlarla hizmet kalitesini gittikçe daha da yukarılara taşıyor.