Karel Elektronik, dünyanın ilk otonom IP telefon santrali ve dokunmatik renkli ekran sayısal telefon setini yapan Telesis Telekomünikasyon'u 533 bin 784 dolar karşılığında satın aldı.
1983 yılında Ankara’da kurulan ve telefon santrallerinde tasarım da yapan önemli üreticilerden olan Telesis için Ahmet Kudat Kara, Kudat Olca Kara ve Alca Kara ile yapılan anlaşma sonucunda şirketin yüzde 100’ü için 533 bin 784 dolar ödendi. 
Satın alma işlemiyle ilgili ayrıntıları Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklayan Karel, Telesis Telekomünikasyon Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 100'üne karşılık gelen 7.907.000 adet payı 533.784 USD karşılığında peşin olarak satın alındığı belirtildi. 

“GÜÇ BİRLİĞİ AVANTAJI GETİRECEK”

Bu satın alma sonrasında Telesis A.Ş.'nin tüzel kişiliği ve operasyonu devam edeceğinin bildirildiği açıklamada, ürün, teknoloji ve dağıtım kanalı alanında oluşacak güç birliğinin her iki firmaya da rekabet avantajı sağlayacağı ifade edildi. Toplam pazar etkinliğinin artmasını beklediklerini belirten Karel, her iki firmanın teknolojik birikimi ve Ar-Ge yeteneklerinin bir araya gelmesinin ürün ve güç birliği getireceğini söyledi.