TEKİRDAĞ (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kardeş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Projesi kapsamında 10 OSB'nin "kardeşlik protokolü"ne imza atarak, ortak projeler geliştireceklerini ve tecrübelerini paylaşacaklarını söyledi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Marmara Bölge Toplantısı, Bakan Varank, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ile Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın katılımıyla Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

Bakan Varank, burada yapmış olduğu konuşmada, OSBÜK'ün OSB'lerin yaşadığı sorunları çözmek ve sanayicilerin önündeki engelleri ortadan kaldırmak amacıyla Bakanlığın önemli bir paydaşı olduğunu söyledi.

Bölgelerde gerçekleştirilen istişare toplantılarının sanayiciler arasındaki iş birliğini güçlendirmek açısından faydalı olduğunu vurgulayan Varank, "Kardeş OSB Projesi hayata geçiyor. Bugün 10 OSB'miz kardeşlik protokolüne imza atarak ortak projeler geliştirmeye ve tecrübelerini paylaşmaya evet diyecek. Atalarımızın dediği gibi, birlikten kuvvet doğar. Ülkemizde ilk defa başlatılan bu girişimin, geniş bir uygulama alanı bulacağına ve verimli iş birliklerine kapı aralayacağına yürekten inanıyorum." dedi.

Varank, katma değerli ürünlerin yerli imkan ve kabiliyetlerle üretilmesini planlayan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'na değinerek, ilk etapta makine sektöründe çağrıya çıkılan programa "Tek Pencere" uygulamasından başvuru yapılabileceğini dile getridi.

Ar-Ge, KOBİ destekleri ve yatırım teşvikleri için ayrı ayrı başvuru yapılmasına gerek olmadığını belirten Varank, şöyle devam etti:

"Program kapsamındaki yatırımlarınız 10 milyon liranın altında bir bütçeye ihtiyaç duyuyorsa, KOSGEB Teknoyatırım Programı'na başvurabilirsiniz. Bütçeniz 10 milyon liranın üzerindeyse stratejik teşviklerden, 50 milyon liranın üzerindeyse de proje bazlı teşviklerden faydalanabiliyorsunuz. Destek kararı verdiğimiz projelerin tüm yatırım süreçlerini Bakanlığımızdaki Program Ofisimiz takip edecek. Makine sektörü çağrımız 6 Aralık'a kadar açık. Sonraki aşamada diğer öncelikli sektörler ve ürün grupları için de çağrılarımıza bir an önce çıkacağız. Gelin sizler de bu programın bir parçası olun, başvurunuzu yapın."