Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılığı görevi de olan Bayraktar, KARDEMİR'in 2021 senesi faaliyetlerinin görüşüldüğü olağan genel kurul toplantısından sonra basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM

Bayraktar, KARDEMİR olarak geçen seneyi hem finansal açıdan hem de diğer alanlar açısından başarılı şekilde geçirdiklerini belirtti.

KARDEMİR olarak anlayışlarının, bütün paydaşlarla birlik ve uyum içinde çalışma yürütmek olduğunu ifade eden Bayraktar, bu sayede bu sene de başarılarını sürdürebileceklerini belirtti.

Bayraktar, çevreyi önemsediklerini ve "yeşil KARDEMİR" hedefini gerçekleştirmek için çalıştıklarının altını çizerek, "KARDEMİR'i hem fabrika alanında hem de yaptığımız enerji yatırımlarıyla daha yeşil, daha çevreci bir şirket haline dönüştüreceğiz. Bunun da tabii yansımasını, daha temiz bir hava ile şehrimize, Karabüklü hemşerilerimize daha güzel bir yaşam alanı sunmak suretiyle gerçekleştirmiş olacağız. Bu bizim boynumuzun borcu, hatta bütün önceliklerimizin de önünde bulunuyor." şeklinde konuştu.

KARDEMİR'in sosyal sorumluluk çalışmalarının da bulunduğunu belirten Bayraktar, bunlarla ilgili de bilgi paylaştı.

İstihdamla alakalı önlerinde ciddi bir program olduğunu, bu sene 200 kişilik yeni personel alımı yapacaklarını gerçekleştireceklerini ifade eden Bayraktar gidişatına göre, ihtiyaca göre bunlar alınıyor. Şirket büyüdükçe finansal ve mali sonuçları arttıkça bu sayı da inşallah daha da yukarı gidebilir. Gençlerimizin de çalışmak için heveslendiği bir Karabük şirketi olarak var olmaya devam edeceğiz." dedi.

TEDARİK ZİNCİRİNDEKİ KIRILMALAR KÜRESEL BİR SORUN

Bayraktar, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle ham madde bulmakta sıkıntı yaşanıp yaşanmadığına yönelik soruya soruyu şu şekilde yanıtladı:

"Bütün dünya pandemiden çıktı ama yeni bir belirsizlik dönemine girdi. Özellikle bütün dünyada emtia fiyatlarında, enerji fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar ve belirsizlikler hakikaten zorlayıcı. Ama biz tedarikle alakalı farklı kaynaklardan, farklı ülkelerden, farklı kıtalardan tedarik sağlayabiliyoruz. Şu an için böyle bir sıkıntımız yok ama ümit ediyorum bütün dünya için aslında bu sıkıntılar kısa bir zamanda daha hal yoluna girer."

Bayraktar, ihracata ilişkin soruya karşılık olarak ise şöyle konuştu:

"KARDEMİR'de ihracat hedefi, bizim önümüzdeki dönemde en önemli hususlarımızdan biri. Daha katma değerli ürün, özellikle yeni pazarlar, direkt ihracat kabiliyetimizi geliştirmek için bir çaba içindeyiz. 'Geleceğin KARDEMİR'i nasıl olmalı?' derseniz bunu söyleyebiliriz. Tabii bunun lojistik imkanlarının da hazırlanması lazım. Ama şunu görüyoruz, sadece Türk demir ve çelik sektörü için değil genel anlamda dünyada yaşanan temel problem, tedarik zincirindeki kırılmalar, bozulmalar.

Netice itibarıyla şuna ihtiyaç var dünyada, bir tane tedarikçi olduğu zaman bütün sistem bozulmaya uğruyor. Onun için Türkiye gibi sanayisi güçlü olan, güçlü mühendisliği olan, teknik eleman kabiliyeti yüksek olan ülkelerin daha öne çıkacağı bir döneme doğru inşallah gidiyoruz. Bunu fırsata çevirebiliriz diye düşünüyorum." (AA)