KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevindeki Faruk Öz’ün aday olmayacağını açıklaması üzerine, KARDEMİR yönetim kurulu başkanlığı için seçim yaptı. Yapılan seçim sonucu KARDEMİR  Başkanlığı'na Kamil Güleç'in seçildiği açıklandı.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’nın Yönetim Kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, aday olmayacağını açıkladı. Bunun üzerine yönetim kurulunun başkanlık için yaptığı oylamayı Kamil Güleç'in kazandığı belirtildi.

Yönetim Kurulu Başkanvekilliği'ne, eski başkan Ömer Faruk Öz, seçildi.

KARDEMİR Yönetim Kurulu bunun üzerine, mevcut Genel Müdür Ercüment Ünal'ı, bu görevden alarak yerine KARDEMİR Yatırımlar Koordinatörü Mansur Yeke’yi genel müdürlük görevine vekaleten atadı.
KARDEMİR İnsan Kaynakları Koordinatörü Sait Aygün, Koordinatörlük makamından alınarak Hukuk Müşavirliği ünvanıyla yeni görevine atandı.

KARDEMİR Mali İşler Koordinatörü Furkan Ünal, bu görevine devam ederken, eş zamanlı İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü'ne de vekaleten atandı. Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanlık görevine Mehmet Erdoğan getirilirken, üyelikler şöyle şekillendi: Osman Kahveci Hüseyin Çağrı Güleç, Ömer Faruk Öz ve Burcay Yavuz.