Yıllık yaklaşık 3 milyon ton üretim kapasitesiyle yurt ekonomisine katkı sunmaya devam eden KARDEMİR, enerji üretim kapasitesini 77,50 megavattan 105,50 megavata çıkarmayı hedefliyor.

KARDEMİR'den yapılan açıkamada, modern ekonomi ve üretimin olmazsa olmazı olan enerjinin dünyanın şekillenmesinde büyük rol oynadığı belirtildi. Sürdürülebilir üretimin ve sosyal yaşamın bir parçası haline gelen elektrik üretiminin, KARDEMİR için de öneminin büyük olduğunun ifade edildiği açıklamada, kurulduğu günden bu yana elektrik üretimi alanındaki yatırımlarını her geçen yıl güçlendiren şirketin, enerji tesislerindeki uzman ve kalifiye çalışanlarıyla şirketin geleceğine yön vermekte olduğu aktarıldı.

2020’DE 586 MİLYON 781 BİN KİLOVATSAAT ELEKTRİK ÜRETİLDİ

Enerji üretimine ilişkin de bilgiler verilen açıklamada, fabrika sahalarında yer alan 77,50 megavat ve yatırımı süren 30 megavat türbin-jeneratör ile şirketin kurulu gücünün 107,50 megavata çıkmasının planlandığı kaydedildi. 2020 yılında KARDEMİR’in 586 milyon 781 bin kilovatsaat elektrik üretimiyle 196 bin 445 konutun ihtiyacına eş değer bir elektrik üretimini gerçekleştirildiğinin belirtildiği açıklamada, şirketin demir ve çelik üretim sürecinde ortaya çıkan gazları dönüştürerek, kullanarak ve ulusal şebekeye ihtiyaç duymayarak ülke ekonomisine katkı sağlamadığı kaydedildi. (AA)