KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ (KARDEMİR) tesislerinde, 10 Haziran'da durdurulan 4 nolu yüksek fırınının, yenileme çalışmalarının bitimiyle birlikte tekrardan ateşlenerek üretime başladığı açıklandı.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, yaklaşık 85 milyon lira harcamayla yenilenen yüksek fırında bölgesel zırh değişimi yapılarak fırın üretim kapasitesinin 450 bin tondan 550 bin tona ulaştığı bildirildi.

Yenileme kapsamında, fırındaki tüm soğutma sistemleri, refrakterler, dökümhane, hidrolik boru hatları, elektrik otomasyon kabloları ve saboların modernize edildiği açıklandı.

KARDEMİR Genel Müdürü olan Hüseyin Soykan, yenileme çalışmalarında KARDEMİR personeli ile yurt içi ve yurt dışı tedarikçi firmaların personelinden omeydana gelen yaklaşık 250 kişilik yatırım ekibinin görev aldığını açıkladı.

KARDEMİR'in senelik 3,5 milyon ton üretim hedefine ulaşması iamacıyla vizyon ve desteği için yönetim kuruluna teşekkür eden Soykan, yenilen 4 nolu yüksek fırının KARDEMİR'e bereketli kazançlar getirmesini dileğinde bulundu.