Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Türkiye'nin çelik sektöründeki büyümesinde önemli bir görev üstleniyor. 2020 yılında toplam üretime yüzde 11,5 ham çelik üretimi gerçekleştiren KARDEMİR, 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nda da birçok önemli başlığa yer verdi. 

ÇELİK ÜRETİMİ YÜZDE 6 ARTTI 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, “Salgın sürecinde küresel ekonomiler derinden etkilendi ve durağa hale geldi. Özellikle demir çelik sektörü ivme kaybetti. Ham çelik üretimi yüzde 0,9 azaldı ve 1,8 milyar ton seviyesine geriledi.  Bu dönem, dünyadaki genel trendin aksine Türkiye özelinde olumlu gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Örneğin çelik üretimi yüzde 6 oranında arttı. Türkiye 35,8 milyon ton üretim gerçekleştirerek 5 ülke arasında yer aldı. Türkiye bu sayede Avrupa'nın en büyük çelik üreticisi konumuna ulaşmış oldu” dedi. 
 
Utkanlar, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "2023 itibarıyla 3,5 milyon ton çelik üretimiyle Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemiz sanayi kuruluşları arasında en ön sıralarda yer alan bir dünya şirketi olma vizyonu doğrultusunda ilerliyoruz. 2020 yılında yatırım ve uygulamalarımızı ilkelerimizden ödün vermeden ve kararlılıkla sürdürdük. Üretim kapasitemizi artırmaya ve üretimden kaynaklanan çevresel etkileri azaltmaya yönelik çalışmalarımıza devam ettik. İş gücü başına üretilen ham çelik oranı, bir önceki seneye göre yüzde 9,7 artarken, üretilen ton ham çelik başına enerji sarfiyatı ise yüzde 3,3 azaldı." (AA)