Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (KARDEMİR) bağlı kuruluşu Karabük Çelik Yapı İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ (KARÇEL), nükleer enerji alanında "Uygunluk Değerlendirme Sertifikası" aldı.
KARDEMİR'den yapılan açıklamaya göre, KARÇEL'in Türkiye'de nükleer enerji alanında Rusya Federasyonu yönetmelik ve standartlarına göre çelik imalat ve montaj işleri hususunda "Uygunluk Değerlendirme Sertifikası"na sahip ilk firma oldu.
Şirket tarafından yapılan açıklamada, KARÇEL'in Rusya'da liman genişleme, Afrika'da demir yolu hatları kurulumu ve Tayland'da rafineri modernizasyonu gibi birden çok uluslararası projede yer aldığı aktarıldı. Şirketin ülke içinde 1915 Çanakkale Köprüsü başta olmak üzere birçok önemli fabrikanın kurulum, inşaat ve montajını paket olarak üstlendiğinin aktarıldığı açıklamada, Pandemi nedeniyle piyasaların daraldığı ve ekonomik faaliyetlerimizin zorlaştığı günlerde üretim ve istihdam rekoru kıran KARÇEL’in almış olduğu sertifikayla bir kez daha sektördeki itibarını ve gücünü yukarılara taşıdığı vurgulandı.

AKKUYU’DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Açıklamada, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin ilk etabında inşaat çalışmalarının hızla devam ettiği kaydedildi. Santralin 2023 yılında ilk etabının tamamlanarak devreye girmesinin beklendiğinin belirtildiği açıklamada,  Türkiye’nin büyük yatırımlarının yanında yer almaktan dolayı mutlu oldukları ifade edildi.