Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) bağlı kuruluşu Karabük Çelik Yapı İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (KARÇEL), Irak'ın Erbil kentinde yapılacak Çelikhane Fabrikası'nın çelik konstrüksiyon imalatı ve montaj projesi kapsamında Galıawa Group firmasıyla anlaşma imzaladığı bildirildi.
KARDEMİR'den yapılan açıklamada, şirketin yurt içinde ve dışında birçok önemli kuruluşun inşaat ve montajını paket olarak üstlendiği vurgulandı. Açıklamada, KARÇEL’in pandemi nedeniyle piyasaların daraldığı ve ekonomik faaliyetlerin zorlaştığı şu günlerde, almış olduğu projelerle sektör içerisinde daha rekabetçi, daha güçlü, tüm paydaşları için daha çok değer yaratan bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerlediği belirtildi.

3 BİN 600 TONLUK ANLAŞMA

KARÇEL'in "Fabrikalar Kuran Fabrika" unvanı ve misyonuyla yurt içi ve dışında proje çalışmalarına hız kesmeden devam ettiği bildirilen açıklamada, 2021 yılının ilk aylarında kazanılan Ford Otosan çelik konstrüksiyon imalat ve montaj ihalesinin ardından, 3 bin 600 tonluk Irak Erbil Çelikhane Fabrika Binası çelik konstrüksiyon imalatı ve montaj projesi kapsamında Galıawa Group firması ile anlaşma imzalandığı ifade edildi. (AA)