Karadeniz Holding'in küresel markası Karpowership, Lübnan ile yaşanan anlaşmazlığın çözülememesi üzerine bu sabah ülkedeki enerji gemilerinde elektrik üretimini durdurdu.
Geçen hafta Lübnan medyasında, Lübnan Mali Savcılığının Karpowership gemilerine el konulması ve şirkete 25 milyon dolar ceza kesilmesi kararı aldığı yönünde haberler yer almıştı.
Bu kararı "haksız ve hukuksuz" olarak nitelendirerek iptal edilmesini isteyen Karpowership,  iptal edilmemesi durumunda elektrik üretimini durduracağını açıklamıştı.
Karpowership yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, Lübnan'ın sorunun çözümüne yönelik herhangi bir adım atmaması nedeniyle Karpowership'e ait Fatmagül Sultan ve Orhan Bey gemilerinde elektrik üretimi durduruldu.

100 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE ALACAKLARI VAR

Sorunun çözümü için çaba sarfettiklerini belirten şirket yetkilileri,  elektrik üretimini durdurmaktan dolayı üzgün olduklarını ifade etti. Yaklaşık 18 aydır Lübnan hükümetine oldukça esnek davrandıklarını ve herhangi bir ödeme veya ödeme planı sunulmadığı halde bu süreçte elektrik tedarikini sürdürdüklerini kaydeden yetkililer, hiçbir şirketin böyle bir riskli ortamda faaliyete devam edemeyeceğini aktardılar.
Lübnan'ın elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 25'ini karşılayan Karpowership gemileri, Lübnan hükümetinin şirkete 100 milyon doların üzerinde borcu bulunuyor.