Köklüce Makine, yeni tesisiyle kapasitesini ikiye katlamayı planlıyor. 2020’de iyi bir performans sergilediklerini belirten, Köklüce Makine Satış Pazarlama Müdürü Erçin Kurul, istihdamda yüzde 35’lik artış sağladıklarını ve makine ekipmanında güçlendiklerini belirtti. 
Yeni üretim tesisi ile ihracatı artırmayı hedeflediklerini söyleyen Kurul, 1997 yılında 250 metrekarelik küçük bir atölyede üretime başlayan şirketin, 23 yılda 3 ayrı yerleşkede üretim yapar hale geldiğini vurguladı. Eskişehir OSB’de 53 bin metrekarelik arazi satın aldıklarına dikkat çeken Kurul, İlk etapta 20 bin metrekarelik alanı kapatacak şekilde inşaat çalışmaları başladığını söyledi. Yeni tesisi eylül ayında devreye almayı planladıklarını ifade eden Kurul, bu tesisle birlikte kapasitelerini ikiye katlayacaklarını belirtti. 

YILLIK 20 BİN TON METAL İŞLEME KAPASİTESİNE SAHİP

2019 yılında Makine İhracatçıları Birliği tarafından ihracatını en çok artıran ilk 5 şirketten birisi seçildiklerinin altını çizen Kurul, üretim tesislerinin yıllık 15 bin ile 20 bin ton arasında metal işleme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.  Kurul, üretimlerinin temel girdisi olan sacda yaşanan fiyat artışının ise sektör için önemli bir sorun haline geldiğini de sözlerine ekledi.