Çorum’da yaklaşık 4 yıl önce üretimi durdurulan Hayat Grup bünyesinde bulunan Hayat Kağıt ve Oluklu Mukavva Kutu Fabrikası'nın Gaziantep merkezli bir firmaya satışının gerçekleştirildiği bildirildi.

Gazintep firmasının, Hayat Kağıt yönetimi ile anlaşarak fabrikayı devraldığı ve yakında üretime geçmesi planlanan fabrikada bakım-onarım çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Çorumlu girişimcilerin kendi özsermayeleri ile kurduğu ve sektöründe önemli bir güce sahip olan Hayat Kağıt Fabrikası, yönetiminde yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle yaklaşık 4 yıl önce kapısına kilit vurmuştu.

Şırınga ve ambalaj fabrikalarını da bünyesinde barındıran Grubun fabrikanın faaliyetlerini durdurmasıyla birlikte yaklaşık 500 çalışan da işsiz kalmıştı.

FABRİKANIN YENİ SAHİBİ BELLİ OLDU

Alınan bilgiye göre, kapanan Hayat Kağıt ve Oluklu Mukavva Kutu Fabrikası'nı, Gaziantepli işadamı Orhan Kent'in satın aldığı belirtildi.

Aynı zamanda Gaziantep’te faaliyet gösteren İlke Ambalaj A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı da olan Orhan Kent, Çorum’daki kağıt fabrikasını yeniden faaliyete geçirerek Türkiye pazarında önemli bir yere sahip olmayı amaçlıyor.

Ayrıca fabrikada kullanılan kompresörlerin, vakum pompaları ve diğer basınçlı hava sistemlerinin bakımları için tekliflerin toplanmaya devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: ÇorumTime