Ticari araç üreticisi MAN’ın yılsonu değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, Geçen yıl 7 bin adetle tarihi dipleri gören 12 ton ve üzeri kamyon satışlarının, bu yıl 17 bin 500 adede ulaşmasını beklediğini söyledi. Pandemiyle satışların hızlandığını belirten Sara, 12 ton ve üzeri kamyon pazarında 2020'de yüzde 150’ye yakın bir büyüme öngördüklerini belirtti. 
Pandemiyle birlikte lojistik sektörünün artan bir faaliyeti olduğunu ifade eden Sara, Yıllardır yavaşlama eğilimindeki lojistik sektöründe kur etkisine rağmen talebin arttığını söyledi. Mart ayı sonunda yüzde 7,6 olan çekici segmentindeki pazar payının ağustos sonunda yüzde 1,3 artırarak, yüzde 8,9’lara çıkardığını belirten Sara, ağır ticari araç pazarının da kasım ayı sonunda yüzde 130’a yakın genişleme gösterdiğini söyledi. 

KAMYON PAZARI DAHA DA BÜYÜYECEK

2020’nin önemli bölümünde inşaat projelerinin durma noktasına geldiğini belirten Sara, bu projelerin 2021’de yeniden hızlanmasını beklediğini söyledi. Sara, yeni alımlarla 12 ton üzeri kamyon pazarının da yüzde 15-20 daha büyüyeceğini öngördüklerini sözlerine ekledi. 
MAN’ın pandemiye rağmen 2020 yılı hedeflerine ulaşmayı başardığını söyleyen MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Hafif Ticari Araçlar Ülke Satış Müdürü Cumhur Kutlubay ise, 2021’in Türkiye ve hafif ticari araçlar pazarı için güzel bir sene olacağını düşündüğünü belilrtti.
Türkiye seyahat otobüsü pazarının 2019 yılındaki toplam satış adedine bu yılın ilk 7 ayında ulaştığını vurgulayan Otobüs Satış Direktörü Can Cansu da, seyahat otobüs pazarının yüzde 50 büyüdüğünü söyledi.