ANKARA (AA) - Kamu Bilişim Derneği (KBD) Başkanı olan İzzet Gökhan Özbilgin, 20 Mayıs'ta dijital ortamda yapılacak Kamu Bilişim Dijital Zirvesi'ne 7'den 70'e herkesin katılabileceğini söyleyerek, "Etkinliğimizin tüm sponsorluk gelirlerini, Biz Bize Yeteriz Türkiye'm sloganıyla Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışlayacağız."  şeklinde konuştu.

Başkan Özbilgin, KBD İkinci Başkanı Yakup Şıvka'nın da katılımıyla Kamu Bilişim Dijital Zirvesi'ne ilişkin video konferans yöntemiyle bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bilişim sektöründe çalışan sivil toplum kuruluşu olan derneğin önceliğinin kamu kurumları ve kamu bilişim çalışanları olduğunu dile getiren Özbilgin, her sene Kamu Bilişim Zirvesi, Kamu Siber Güvenlik Zirvesi, Kamu Yönetimi ve Teknoloji Zirvesi adında 3 önemli etkinlik yaptıklarını, ayrıca bilişimle ilgili farklı tematik konularda toplantılar düzenlediklerini belirtti.

Özbilgin, bu sene yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Kamu Bilişim Zirvesi toplantısına ilişkin bazı değişiklikler yaptıklarına dikkat çekerek, "20 Mayıs'ta dijital ortamda yapılacak ve derneğin internet sayfasından canlı yayınlanacak Kamu Bilişim Dijital Zirvesi'ne 7'den 70'e herkes katılabilecek."şeklinde konuştu.

Etkinliğin en önemli paydaşının kamu çalışanları olduğunn altını çizen Özbilgin, özel sektör temsilcilerinin de yer alacağı 7-8 panel düzenlenmesinin planlandığını bildirdi. Özbilgin, her bir panelin bir bilişim sivil toplum kuruluşu başkanı tarafından yönetileceği bilgisini vererek, panellerde toplamda yaklaşık 40 kamu bilişim yöneticisinin ve 15 özel sektör temsilcisinin olacağını belirtti.

Kamu kurumlarının yaşadıkları süreçleri, elektronik ortamda yürüttükleri hizmetleri ve bu süreçte yaşanan deneyimleri konuşacaklarına vurgu yapan Özbilgin, toplantıda aynı zamanda kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya getirileceğini söyledi.

Özbilgin, sektörde birlik ve beraberliği sağlayacak etkinliği internet üzerinde 1000'den fazla kişinin takip etmesini beklediklerine dikkat çekerek "Etkinliğimizin tüm sponsorluk gelirlerini, Biz Bize Yeteriz Türkiye'm sloganıyla Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışlayacağız." dedidikkati çekerek, "Çünkü kişiler kullandıklarından daha zor, performansı düşük bir uygulamaya geçmekte zorlanıyor. Zoom da verileri yapısı gereği yurt dışına çıkarıyor, bu da bir gerçek." dedi.