Kale Holding Mali İşler Direktörü (CFO) Haluk Alperat ve Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu’nun katıldığı 2021 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda şirketin 2021 yılıyla ilgili performansı, hayata geçirilen yatırımları ve ciroya olan katkısı değerlendirildi. Ayrıca 2022 yılının ilk çeyreğinde gelinen nokta ve yıl sonu hedefleri paylaşıldı. 

“MARDİN VE LYKSOR YATIRIMLARI İLE BÜYÜMEYE DEVAM ETTİK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Kale Holding Mali İşler Direktörü (CFO) Haluk Alperat, “İş dünyası olarak 2021 yılında yaşadığımız pandemi ile mücadelenin ardından 2022 yılının daha güzel geçeceğini düşünüyorduk. Lakin bir krizden kurtulduktan sonra kendimizi yeni bir krizin içerisinde bulduk. Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş nedeniyle zorlu bir yıl geçiriyoruz.   Dünya ticaret ve tedarik dengelerini değiştiren bu savaşın, yaratacağı değişimleri iyi yönetmek önümüzdeki süreçte hepimiz için büyük önem arz ediyor. Ekonomide kartların yeniden dağıtılacağı, dengelerin değişeceği bu zorlu süreci sektör ve ülke olarak, en az kayıpla aşmayı temenni ediyoruz. Konut Finansman Paketi’nin sektöre önemli bir hareketlilik getirmesini bekliyoruz. Bu durum inşaat malzemeleri sektörüne olumlu dönüş sağlayacaktır. Kalekim olarak, bu zorlu süreci aldığımız hızlı aksiyonlar sayesinde bugüne kadar başarıyla yönettik. Daha büyük ve daha güçlü bir Kalekim yaratma hedefimiz doğrultusunda, bizim için önemli bir adım olan halk arz programımızı Mayıs 2021’de başarıyla gerçekleştirdik” dedi. 

“HIZLI BİR YATIRIM SÜRECİNE GİRDİK”

Alperat, yatırım politikalarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Kalekim olarak hızlı bir yatırım sürecine girdik. Öncelikle yurt dışı yatırımlarımızın ihtiyacı olan konsantre ürünlerin üretimi amacıyla Mardin’de yer alan fabrikamız için 23 milyon TL değerinde ek hat yatırımı gerçekleştirdik. Ayrıca Afrika ile Orta ve Doğu Avrupa’ya yönelik iş birliği çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılında gerçekleştirdiğimiz yatırımlardan sonra 2022 yılına yine önemli bir satın alma yatırımı ile başladık. Lyksor Kimya AŞ’nin yüzde 75’lik kısmını, 140,6 milyon TL karşılığında satın aldık. Lyksor Kimya A.Ş yapı kimyasalları ve beton teknolojileri alanında faaliyet gösteriyor. Bu satın alma yatırımımızdan sonra ciromuza 325-350 milyon TL arasında katkı yapmasını bekliyoruz. Yaptığımız bu yatırımlarla hem ürün gamımızı çeşitlendirmeyi hem de üretim alanımızı daha da genişletmeyi hedefliyoruz.”  (AA)

Kale Holding CFO’su Haluk Alperat: “Yurt içinde ve dışında hayata geçireceğimiz yeni yatırımlarımız devam edecek. Ürün gamımızı çeşitlendirmeyi ve etki alanımızı genişletmeyi hedefliyoruz.” 
 

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM