Yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile KalDer’in (Türkiye Kalite Derneği) Yeni Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir seçildi.

YÖNETİM KURULUNDA ÖNEMLİ İSİMLER YER ALIYOR

KalDer’in yeni yönetim kurulu kamu, özel sektör, akademi, KOBİ ve STK’ların kaliteye önem veren alanında deneyim sahibi temsilcilerden meydana geliyor.

Bu kapsamda Yeni Yönetim Kurulu’nda Başkan Yardımcıları Yılmaz Bayraktar ve Süreyya Olam olurken, Sayman olarak ise Barış Arat belirlendi. Derneğin Yönetim Kurulu şu üyelerden oluştu: Ali Erman Aytaç, Alpöge Başar Çamlıbel, Anıl Yılmaz, Aydın Kuzualtı, Aylin Özden, Aynur Çiftçi, Barış Arat, Burak Erdinç, Bülent Özdoğan, Cem Bektaş, Ender Horata, Erdal Elbay, Fahir Altan, Mehmet Emin Direkçi, Muhsin Çömden, Nazmi Karyağdı, Sadık Eser, Sami Arıcan ve Tuba Canvar Kahveci.

KalDer Yönetim Kurulu’nda iki dönem çeşitli görevler üstlenmiş ve kalite ödül sürecinde söz konusu modeli uygulamış ödüllü bir kuruluşun yöneticisi olan Yeni Başkan Görgün Özdemir, üstlendiği yeni görev dolayısıyla mutluluk duyduğunu ifade etti.

“TÜRKİYE’NİN KALDER’İ SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK”

KalDer’in mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek, Türkiye’nin rekabet gücünün ve refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak misyonuyla “mükemmellik” ve “kalite” yolculuğunu bütün paydaşların katkılarıyla sürdürmeye devam edeceğini belirten Özdemir, Yeni Yönetim Kurulu olarak Türkiye’nin KalDer’i sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

KalDer’in Türkiye’nin kalkınma prosesinde kilit bir görevi olduğunu ve bunu özel sektör, kamu ya da STK ayırmaksızın çeyrek asırdır devam ettirdiğini kaydeden Özdemir, Türkiye genelindeki şube ve temsilcilikleri aracılığıyla “mükemmellik kültürü”nü kurum ve kişilere, sürdürülebilir bir şekilde yaymayı amaçladıklarını ifade etti.

İNOVASYON, DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE SANAYİ 4.0 ODAĞINDA

KalDer’in başarılı kuruluş ve rol modeller oluşturarak, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da da ödüller alan işletmeler zinciri meydana getirdiğine vurgu yapan Özdemir, geçmiş yönetimlere katkılarından ötürü teşekkürlerini iletti ve yeni Yönetim Kurulu ile bütün paydaşlar dahil olmak üzere birlikte itinayla çalışacaklarını söyledi. 

İşlerinin yanında yaşamın geneline de kalite katmaları gerektiğine işaret eden Özdemir, 2030 vizyonları doğrultusunda sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren, dönüşüme liderlik yapan bir sivil toplum kuruluşu olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini dile getirdi.

Özdemir, KalDer’in Türkiye’nin gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşma gayretinde; inovasyon, dijital dönüşüm ve sanayi 4.0 ile paralellik içinde olması gerekliliğine işaret ederek, stratejilerin güncel tutulmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.