Kal-Der Başkanı Buket Eminoğlu: “Bugünü de geleceği de, kaybetmemeliyiz. Sürdürülebilir yaşam kalitesi, akıllı toplumla mümkündür.”        
Türkiye Kalite Derneği (Kal-Der) ‘Mükemmellik Maratonu’ başlıklı oturumda, Değişim ve Gelişim Programı’nın detaylarını açıkladı.

Ulusal Kalite Hareketi’nin (UKH) daha etkin yayılımı için önümüzdeki dönem odaklanılacak projelerden oluşan Mükemmellik Maratonu, başta Kal-Der üyeleri olmak üzere iş dünyasında heyecan yarattı. Gelişim ve Değişim Programı’nın sunumunda, Kal-Der Genel Sekreter Vekili Kemal Ok,'un, Sürdürülebilirlik Akademisi, katılımcıların en fazla dikkatini çeken temaydı.

STK'LAR AKTİF GÖREV ALMALI

Açılış konuşmasını yapan Kal-Der Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu, Kal-Der’in 28 yıldır, en prestijli kuruluşlarından olduğunu kaydederek, Türkiye’de, STK’lara daha çok görev düştüğünü söyledi.

Eminoğlu, ekonomilerin dış etkilere daha açık bir dönemin yaşandığını belirterek, şöyle konuştu: 
“Okyanustaki dalganın sınırındaki kırılma gibi, Türkiye’deki gibi, dışsal etkilere açık ekonomilerin de kırılma noktaları bulunuyor. Etkileşime açık bu yapı, STK’lara daha fazla sorumluluk veriyor. Göreve geldiğim 2016’da büyük resme bakıp, artı ve eksileri not ettik. Bu değerli veriyle, 2030 vizyon ve hedefimizi belirledik. 

Vizyon, ‘Türkiye’de dönüşüme, sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine, STK düzeyinde liderlikti.’

AKILLI TOPLUMUN ANAHTARI: GENÇLER VE KOBİ’LER

Bu çok güçlü vizyonu belirledik ve yolumuzdan 1 milim bile sapmadık. Sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesi gerçekten istiyorsak, akıllı toplumu tesis etmeliyiz. 
KalDer, bu hedef doğrultusunda, iki kulvar belirledi. Biri geleceğimiz, gençler; diğeri ise ekonominin belkemiği KOBİ’ler. Yine anımsatmak gerekir ki, Yalın Enstitü ile işbirliklerini arttıracağız.