Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zabun, Kahramanmaraş’ta ihracatçı sayısının 290’dan, 303’e yükseldiğini ve ihracatın 1 milyar dolar seviyesini de aştığını söyledi.

17. büyük ihracatçı durumundaki, Kahramanmaraş’ta, yıllık ihracat yüzde 6,1 arttı.
Serdar Zabun, aralıkta 71 milyon dolar dış satım yapıldığını, her gün ihracatçı sayısı açısından daha iyiye gittiklerini ifade etti.

KAHRAMANMARAŞ’TAN 122 ÜLKEYE İHRACAT

Zabun,  2017 senesinde, Kahramanmaraş’ın dış satım yaptığı 114 ülkeden, 122’ye ulaştığını belirterek, geçtiğimiz yıl itibariyle, Yunanistan, Fas, Bangladeş, Portekiz, Mısır, Almanya, İtalya, İspanya, Bulgaristan, Özbekistan’a yaklaşık 620 milyon dolar dış satım gerçekleştirildiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta ihracatta en çok iklimlendirme ürünleri ihracatında artış solduğuna işaret eden, Zabun, bu alanda da yüzde 10,5’luk bir artış olduğunu söyledi. 

150 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM…

Dış satımda, iklimlendirme, demir ve demir dışı metaller, tekstil, ve konfeksiyon, kağıt, sanayinin başat kalemler olduğunu belirten Zabun, “Anılan branşlarda 946 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirildi. İklimlendirme branşında yüzde 35’lik bir artış oldu ki, bir başka deyişle, altı adet satan firma 10’dan fazla satmaya başladı. 150 bin kişilik istihdam yarattığımız endüstride 6 milyar dolarlık üretim gerçekleştiriyoruz” dedi.