Hayat Kimya’nın Ar-Ge Merkezi’nde kadınların gücü öne çıkarken, firmanın Merkezinde çalışanların yüzde 56’sını kadınlar oluşturuyor.

MERKEZDE 61 KADIN BİLİM İNSANI ÇALIŞIYOR

Molfix, Molped, Bingo, Papia, Familia gibi markalarını tüketicilerle buluşturan Hayat Kimya'da kadın bilim insanları, ileri teknoloji ekipmanlarla yeni ürün geliştirme, ham madde, ambalaj geliştirme, üretim teknolojilerinde verimlilik artıracak süreçler gibi alanlarda geniş kapsamlı bir Ar-Ge anlayışıyla çalışıyor.

Dünyanın 68 ülkesinde tescilli 7 patenti ve 100’ün üzerinde patent başvurusu bulunan firmanın Ar-Ge Merkezinde toplamda 61 kadın bilim insanı görev alıyor.

Sektörünün “En İyi Ar-Ge Merkezi” ödülüne layık görülen Merkezde çalışanların yüzde 56’sı kadınlardan oluşurken; 26’sı yüksek lisanslı ve 12’si doktoralı olan kadın çalışanlar, çalışmalarıyla insanların hayatına dokunan önemli projeleri hayata geçiriyor.

8 MART KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL VİDEOLAR YAYINLANIYOR

Merkezde geliştirilen 354 fikrin yüzde 20’si yenilikçi projelere dönüşerek hayat bulurken, bu sayede deterjan, temizlik kağıdı, bebek bezi ve ham madde alanlarında farklı ürün ve süreç inovasyon projeleri başladı.

Diğer yandan firmanın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"ne özel Merkezindeki 4 kadın bilim insanı ile gerçekleştirilen kısa görüşmeleri sosyal medya hesaplarından yayınlanıyor.

Bebek bezinden hijyenik pede, deterjandan ürünlerin ambalajlarına uzanan kadın elinin yarattığı değer video serisi ile anlatılıyor.