İSTANBUL (AA) – Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır,  mevcut kadın girişimcilerin, özellikle son yıllarda teknoloji tabanlı iş alanlarında öne çıktığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Teknoloji start up'larının yaklaşık yüzde 10'unu kadın girişimciler oluşturuyor ve  bu oran yatırım alarak kadın girişimcilerin bulunması yüzde 17 olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Bu faaliyet ile kadınlarımız 15 yıldır çalışma hayatı içinde ki varlıklarını da iki kat arttırmış bulunmaktalar. Günümüzde akademik camiada kadın akademisyen oranı yüzde 45 ile dünya ortalamasının üzerinde.yer almış ve Ar-Ge faaliyetlerinde ise, kadın istihdamımız yüzde 32’dir”dedi.

GİRİŞİMCİLİK DESTEKLENMELİDİR

Girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması, bu anlamda  başarılı işletmelerin kurulmasını amaçlayan KOSGEB ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenleyerek, girişimci adaylarına ihtiyaç duyacakları bilgi ve deneyimi kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Kaçır, bu konu ile ilgili olarak ayrıca 2009 senesinden bu yana düzenlenen eğitimler ile 1 milyondan fazla girişimci adayına eğitim verdiklerini belirtti.

TUBİTAK BİREYSEL GİRİŞİMCİ PROGRAMI

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı kapsamında, kadın girişimciler için güzel bir başlangıç sunulduğunun altını çizen Bakan "2017 senesinde, BİGG kısa adıyla sürdürülen, ve kapsamında desteklenen 402 girişimin 77'si kadın girişimcilerimizin girişimleri. Bu anlamda teknolojide kadın girişimcilerin liderliğini önemsiyoruz.” dedi