Yaratıcı start up fikirlerini, küçük ve orta ölçekli düzeyde destekleyip, fikirlerin hayata geçiren, Beyin Mahsulleri Ofisi, destek verdiği şarj aleti kablosu koruyucusunu piyasaya çıkardı. Piyupi, adı verilen şarj kablosu koruyucusu, şimdilik iOS işletim sistemli mobil telefonların şarj kablolarını korumak üzere dizayn edildi.
Piyupi’nin iş fikri, şarj kablolarının bağlantı noktalarının kısa zamanda deforme olarak, yaygın biçimde iş ve maddi kayıplara neden olması. Piyupi, işte bu ihtiyaçtan hareketle bükülmeyen bir tür plastik alaşımdan üretilerek, şarj kablolarının kolay deforme olan bağlantı noktalarına eklemlenerek, kırılmaları engelliyor.

Piyupi ile kaplanan kablolar, kırılmalara karşı korunurken,  son tüketiciyi kablo satın almaktan ve ekonomiyi gereksiz ithalattan koruyor.

KİŞİSSELEŞEN BASKIYLA PİYUPİ

Bir tür sert plastik alaşımdan üretilmesine rağmen, farklı  seçenekler sunan Piyupi ürünlerinin üzerine isteğe bağlı resim ve baskılar yapılabiliyor.

BEYİN MAHSULLERİ OFİSİ NE İŞ YAPAR?

Beyin Mahsulleri Ofisi, sermayesi olmayan projeli girişimcilere mikro kredi fonlama yaparak, Sürdürülebilir ekonomik kalkınma için geleceğin girişimcilerine ivme kazandırmayı, hedefliyor.

Bu hedefle, bebek firmalara ve girişimcilere mikro bazda kredilerle, geliştirilen ürünlerin ticari hayata ulaşmasına çalışıyor.

Beyin Mahsulleri Ofisi, destek verme kararı aldığı girişimcinin, faydalı iş modeli ya da ürününe, sürdürülebilirlik adına; pazarlama, patent, iletişim gibi alanlarda da destek veriyor.