Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı muvazzaf ve sözleşmeli subay alımına ilişkin ön başvuru talepleri alınmayı başladı. Adaylar, başvurusu kabul olduktan sonra Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında eğitim ve öğretim görecek. 

BAŞVURULAR 29 NİSAN’DA TAMAMLANACAK 

9 ile 29 Nisan tarihleri arasında ön başvuruları internet üzerinden yapmak mümkün. Sadece internet üzerinden yapılan başvurular kabul olacağı için 29 Nisan günü saat 16:59'a kadar işlemleri tamamlamak gerekiyor. Ön başvurular sadece "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacak. Başvurusu kabul edilip seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan adayların listesi resmi siteden ilan edilecek. 

Başvuru şartları arasında; 


•    T.C Vatandaşı olmak
•    Öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin denklik belgelerinin bulunması ve bu belgeyi sisteme yüklemesi gerekiyor.
•    Kişinin en az dört yıllık lisans programlarından mezun olma ya da 26.08.2019 kadar mezun olabilecek durumda olma şartı aranıyor. 
•    Temini yapılacak branşlar için kaynak gösterilen bölümlere denk bölümlerden mezun olanlar için YÖK tarafından verilen denklik belgesini almış olmak ve bunu sisteme yüklemesi isteniyor. 
•    2018 yılında yapılan KPSS sınavında; Genel Kültür ve Genel Yetenek (P3) puan türünden en az 65 puan alması isteniyor. 2017 ya da 2018 yıllarında yapılan ALES’ten ise Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az 60 puan almış olması aranan diğer şartlar arasında. 
•    Şehit ve malul eş ve çocuklarının ise bu puanların en az %80’ini almış olması talep ediliyor. 

Detaylı bilgi için http://www.jsga.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.