İzmir Teknoloji ve İnovasyon Platformu tarafından organize edilen ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir Müdürlüğü’nün ev sahibi olduğu “İZTEK İnovasyon – Ar-Ge ve Teknoloji Ödülleri’18” etkinliği gerçekleştirildi.

Endüstri alanında tasarım ve üretim yapan sanayicilerin, Ar-Ge ve yenilikçilik alanındaki çalışmalarını teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla organize edilen etkinlik kapsamında kazananlar belli oldu.  

Firmaların proje, patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım tescilleri olmak üzere birçok proje ile katıldığı yarışmada, akademi ve sanayi dünyasından yetkin jüri üyeleri yer aldı.

YILIN EN İYİ AR-GE PROJESİ ÖDÜLÜ NORM CIVATA’NIN OLDU

İZTEK İnovasyon – Ar-Ge ve Teknoloji Ödülleri 2018’de “Yılın En iyi Ar-Ge Projeleri” kategorisinde birincilik ödülünü, “Soğuk Dövme Kalıplarında Basma Artık Gerilmeleri Yaratılarak Kullanım Ömürlerinin Arttırılması ve Bilya Püskürtme Proses Tasarımı” projesiyle Norm Cıvata aldı. 

Aynı kategoride DYO Boya ikincilik, Luna Elektrik üçüncülük ödülünün sahibi olurken, Manisa Kardan Cemmer ve Akım Metal firmaları ise Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. 

“Yılın En iyi Teknoloji Projeleri” kategorisinde; “Vakumlu Yaş Çay Doldurma Ve Boşaltma Makinası” projesiyle Çeksan birinci olurken, Wiser Wash ikinci ve Promeda da üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı. Kategorinin Jüri Özel ödülleri ise, SIO Automotive ve Kocaer Haddecilik’in oldu.  

“YA İNOVASYON YAPACAĞIZ YA DA YOK OLACAĞIZ”

İzmir Teknoloji ve İnovasyon Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Eser Pala, platformları ile ilgili bilgilendirme konuşması yaptı. Konuşmasında ayrıca inovasyonun öneminin altını çizen Pala, “Ya inovasyon yapacağız ya da yok olacağız.” diye konuştu.

Etkinlik, katkı sağlayan firmalara teşekkür belgesi verilmesinin ardından son buldu.