İZTEK İnovasyon Platformu tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen İZTEK İnovasyon Ar-Ge ve Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu.

Yarışmanın sponsorluğunu MarlaDT Engineering, Normpatent Marka Patent Tasarım ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. ve CN Enerji firmaları üstlendi.

"YÜKSELMENİN YOLU AR-GE, İNOVASYON VE TEKNOLOJİDEN GEÇİYOR"

İZTEK Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Eser Pala, çok sayıda projenin Ar-Ge ve Teknoloji başlıkları altında değerlendirildiği yarışmanın amacını şöyle açıkladı:

"Yarışmamızı; yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge, teknoloji ve inovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması, Ar-Ge, teknoloji ve inovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, üretimdeki katma değerin çoğalması, yeni fikirlerinin sunulabileceği ve hayata geçirilebileceği platformun oluşturulması amacıyla hayata geçirdik. Ülkemiz, kişi başına düşen Nominal Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GYSİH) sıralamasında dünyada 216 ülke arasında 89’uncu sırada bulunuyor. Sıralamada yükselmenin tek yolu teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge’den geçiyor."

NORM CIVATA VE CEVHER JANT İPİ GÖĞÜSLEDİ

Ödül töreninin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç yarışmada ödül alan firma, kurum ve öğrencileri tebrik etti. Açılışta konuşan İZTEK Platformu Danışma Kurulu Üyesi Cahit Günaydın ise, "Avrupa Yeşil Mutabakatı" ve "Döngüsel İnovasyon Ekonomisi" ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

İNOVATİF ÖĞRENCİ PROJESİ İLK KEZ VERİLDİ

Bu yıl ilk kez yarışmaya eklenen “Yılın En İnovatif Öğrenci Projesi” kategorisinde birinciliği Dokuz Eylül Üniversitesi’nden “Baskı Devre Delik İçi Kaplama Sistemi” projesiyle İlayda Boncuk elde etti. 

Etkinlikte İZTEK İnovasyon Platformu Yönetim ve Danışma Kurulu Üyeleri Yoncagül Çelik Erez, Okan Taner, İlter Kilerci, Gökben Eryılmaz, Cahit Günaydın, Ünal Özturkut ve Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Hasan Yıldız dereceye giren proje sahiplerine plaketlerini takdim etti.
 
Etkinlikte ödül alan diğer projeler ise şu şekilde sıralandı:


 

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM