AFAD, merkez üssü Seferihisar açıkları olan bölgede  6,6 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. 14:51’de meydana gelen deprem neticesinde Seferihisar ilçesinde deniz seviyesi yükseldi ve bazı caddeler su altında kaldı. İzmir’de 20’den fazla bina yıkıldı ve hasar aldı. Deprem başta İzmir olmak üzere Aydın, Muğla, Bursa, Denizli, İstanbul, Uşak, Kütahya, Tekirdağ, Yalova ve Edirne’de hissedildi. Operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastane, itfaiye, sağlık ekipleri ve polisler alarma durumuna geçti.  

CUMHURBAŞKANI’NDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ 

“İzmir’de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen tüm vatandaşların yanında olacaklarını açıkladı ve ilgili kurumların harekete geçtiğini belirtti. 

SOSYAL MEDYADAN ANLIK GÖRÜNTÜLER 

Depremin öğle saatlerinde yaşanmasından dolayı vatandaşlar yaşanan anları kaydetti. İzmir’de birçok binanın yıkılma görüntüleri sosyal medyada yer alırken Seferihisar’da denizin çekilmesi neticesinde ortaya çıkan manzaralar paylaşıldı. 

ENERJİ ARZIYLA İLGİLİ ÇALIŞILIYOR 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den açıklama geldi. İzmir'de meydana gelen depremle ilgili olarak enerji arzı konusunda sorun yaşanmaması için ekiplerin sahaya indiğini ve hasar tespit çalışmasına başladıklarını söyledi.  (AA) 

Devamı geliyor…