İZMİR (AA) - MODEKO 2019-Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, 6 Mart'ta kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Yaptığı yazılı açıklamada, fuarın 300'ün üzerinde mobilya üreticisinin katılımıyla Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan vitrini olduğunu belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, fuarın 30 yıldır düzenlendiğini de hatırlattı. 

Konuşmasının devamında İşleyen, " Mobilya sektörümüzün, her sene artan ihracat rakamları ülke ekonomimize önemli katı sağlamaktadır. Ülkemiz mobilya sektöründe markalaşma ve ihracatta adından söz ettiren ülkeler arasında yer alıyor. Geçmişte sadece komşu ülkelerle gerçekleştirilen ticaretimiz, bugün itibariyle dünya genelinde tam 179 ülkeye ihracat yapar duruma gelmiştir." ifadelerini kullandı.
İşleyen, fuara Manisa, İzmir, Antalya, Balıkesir, İstanbul, Ankara, Bursa, Isparta, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Uşak, Aydın, Konya, İnegöl, Eskişehir, Adana, Burdur, Afyon ve Samsun il ve ilçelerinden katılımın yanı sıra 307 firmanın katılacağını, dış pazarlardan gelecek olan ziyaretçilerinde de fuarda bulunacağını kaydetti.

Suudi Arabistan, Lübnan, Irak, Filistin, Arnavutluk, Kosovaİsrail, Makedonya, Libya, Yunanistan, Azerbaycan, Kazakistan, Ürdün, Gürcistan, Dubai, Umman, Kırgızistan, Katar, Bosna Hersek, Sırbistan ve Nijerya başta olmak üzere 45 farklı ülkeden teyitli iş insanların fuarı ziyaret edeceği bilgisini de veren İşleyen fuarın 10 Mart'a kadar süreceğini ifade etti.